Nieuw fietspad Sijselestraat goedgekeurd

Op 29 augustus 2013

De gemeentelijke mobiliteitscommissie gaf eind augustus groen licht voor de aanleg van een nieuw fietspad in de Sijselestraat. De commissie opteerde unaniem voor een vernieuwd vrijliggend dubbelrichtingsfietspad vanaf het kruispunt met de Danegemstraat dat aansluit op de Oedelemsesteenweg in Sijsele.  Schepen van Openbare Werken Gijs Degrande (N-VA) en schepen van Mobiliteit Jos Sypré (CD&V) reageren tevreden en zullen dat het dossier nauwgezet blijven opvolgen.

“Het nieuw fietspad in de Sijselestraat moet in de eerste plaats het veilig fietsverkeer tussen Oedelem en Sijsele versterken. Verkeersveiligheid blijft een topprioriteit voor onze bestuursploeg,” aldus schepen Jos Sypré: “Samen met ecologische en budgettaire overwegingen was een dubbelrichtingsfietspad de enige logische keuze. Het fietspad wordt een optimalisatie van de bestaande situatie. In tegenstelling tot een éénrichtingsfietspad vermijden we met dit traject de afbraak van woningen. Bovendien wordt gekozen voor de minst dure oplossing. Dat de mobiliteitscommissie het traject unaniem goedkeurde, toont overigens het brede draagvlak.”

“Het vrijliggend fietspad wordt van de rijweg gescheiden door een groenstrook van 1 meter en zal gemiddeld 2,5 meter breed zijn,” licht schepen Gijs Degrande toe. “ Ter hoogte van de Danegemstraat wordt een fietsoversteek voorzien die we integreren in een zone 50. Het gevaarlijke kruispunt Egyptestraat-Zandberg wordt op zijn beurt verkeersveilig heringericht door de aansluiting van de zijstraten op de Sijselestraat te verschuiven. Het dossier van het fietspad in de Sijselestraat is gekoppeld aan de geplande rioleringswerken in de omgeving van de Egyptestraat. Nu gaat het dossier naar de regionale mobiliteitscommissie waarna de uitvoeringsplannen kunnen worden opgemaakt.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is