N-VA werkt aan een nieuwe toekomst voor de HMMG-Kerk in Beernem!

Op 17 juni 2013

Het gemeentebestuur overweegt inderdaad om de gemeentelijke bibliotheek onder te brengen in de kerk Heilige Maria Moeder Gods (HMMG). Het gaat om een idee die is opgenomen in een masterplan voor de gemeentelijke infrastructuur en dienstverlening, aldus schepen van Cultuur en Bibliotheek Gijs Degrande (N-VA).


“Voor een deel van het kerkelijk patrimonium is een nieuwe invulling onvermijdelijk, gezien de vele parochiekerken in onze gemeente. Op vraag van de Vlaamse regering moeten wij ons hier proactief op voorbereiden”, aldus Gijs Degrande. “Ons voorstel om de bibliotheek of andere culturele activiteiten onder te brengen in de kerk Heilige Maria Moeder Gods (HMMG) wordt momenteel bekeken in het kader van de meerjarenplanning.

 “We geloven in de meerwaarde en mogelijkheden van zo’n project voor onze gemeente.
Het hoeft niet gezegd dat deze oefening in alle openheid en met de nodige omzichtigheid, overleg en respect dient te gebeuren. Niet elke nieuwe invulling is wenselijk. Een nevenbestemming voor de HMMG als bibliotheek en archiefruimte lijkt ons een zeer zinvolle en respectvolle invulling.”

Daarom zijn er door het gemeentebestuur reeds de eerste stappen gezet om het idee om te vormen tot een goed en gedragen project. “Trouwens, op vraag van de Vlaamse regering moeten alle lokale besturen tegen eind dit jaar een nota klaar hebben met een visie over de toekomst van de parochiekerken.  Ook Beernem werkt aan zo een nota”, licht Gijs Degrande toe. “Daarnaast werkt het bestuur ook aan een globale visie, een masterplan voor de gemeentelijke
infrastructuur en dinestverlening.  Ondertussen zijn reeds studies gepland die ons daarbij zullen helpen en de nodige onderzoeken zullen uitvoeren”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is