N-VA Beernem pleit voor een volwaardig sociaal huurbeleid.

Op 10 maart 2010

 

 

Naar aanleiding van de toewijzing van de leegstaande kangoeroewoningen ontvouwde N-VA Beernem haar pleidooi voor de uitwerking van een volwaardig lokaal toewijzingsbeleid waarbij ook rekening wordt gehouden met de lokale binding van kandidaat-huurders voor een sociale woning.

 

In 2008 keurde de Beernemse gemeenteraad een specifiek toewijzingsreglement goed voor kangoeroewoningen.  “De N-VA staat volledig achter het idee om hulpbehoevende personen of senioren voorrang te verlenen bij de toewijzing van deze aangepaste sociale woningen,” aldus afdelingsvoorzitter Gijs Degrande, maar: “De Vlaamse regelgeving biedt lokale besturen de kans om nog beter in te spelen op de lokale woonnoden. Zo kunnen gemeenten een eigen toewijzingsreglement voor sociale huisvesting ontwikkelen waarbij naast de woonbehoeften van specifieke groepen ook rekening wordt gehouden met lokale binding. En die mogelijkheden moeten we ten volle benutten.”

 

Door de stijgende koop- en huurprijzen is het voor veel jongeren en jonge gezinnen steeds moeilijker om in eigen streek een betaalbare en kwaliteitsvolle woning te vinden. Gijs Degrande: “Aan de hand van een eigen gemeentelijk toewijzingsreglement kunnen kandidaat-huurders die werken in de gemeente, van wie de kinderen naar een Beernemse school gaan of die al een aantal jaren in Beernem wonen, voorrang krijgen bij de toewijzing van een sociale woning.  Op die manier houden we maximaal rekening met de lokale situatie en geven we jonge mensen die het financieel of sociaal-economisch moeilijker hebben, de kans om in eigen gemeente te blijven wonen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is