Lidmaat in de kijker: Lode Vanneste

Op 2 december 2009

LIDMAAT IN DE KIJKER… LODE VANNESTE

 

Lode is 30  jaar, getrouwd met Griet Keerman en vader van een tweejarige dochter Luna.  Lode werkt als team coach bij Deltamedia,  een dochterbedrijf van de Belgische Post.  Hij is  er verantwoordelijk voor de bedeling van de Corelio-kranten in de Brugse regio.

Lode is opgegroeid in Beernem, woonde zeven jaar in Oedelem en verhuisde sinds kort naar Sint-Joris. Velen kennen hem als doelman bij Hogerop Oedelem.  Sinds dit jaar is hij secretaris voor N-VA Beernem.

 

- Waarom de N-VA? 

 

Tijdens m’n studies ‘Politieke en Sociale wetenschappen’ maakte ik een thesis over de berichtgeving in de Vlaamse dagbladpers over de Rode Duivels tijdens het EK 2000.   In dit eindwerk schetste ik de evoltie van de verschillende soorten nationalismen die er sinds 1830 aanwezig zijn en onderzocht ik de Belgisch nationalistische berichtgeving in de Vlaamse kranten. Tijdens mijn onderzoek werd het me al snel duidelijk dat België eigenlijk uit twee verschillende landen bestaat die over niks nog overeenstemming vinden.

 

- Hoe ben je bij de N-VA terechtgekomen?

 

Toen Gijs Degrande, die ik enkele jaren geleden leerde kennen in jeugdhuis The Nooddle, me voorstelde om het bestuur van N-VA Beernem te vervoegen, heb ik geen moment getwijfeld.  De N-VA is voor mij de enige keuze: de partij is rechtlijnig, duidelijk en beginselvast.  Het is de enige partij die de voorbije vijf jaar woord heeft gehouden.  De partij stapte niet in een federale regering zonder dat er ook maar enig uitzicht was op een gedeeltelijke realisatie van haar programma.

 

- Wat is voor jou belangrijk?

 

Als actief sportbeoefenaar vind ik sport zeer belangrijk: het is het sociaal bindmiddel bij uitstek.  Verder is sport de beste investering in een preventief gezondheidsbeleid.

Iedere Beernemnaar, jong of oud, kan via een gemeentelijk sportbeleid aangesproken worden.  De klemtoon  moet gelegd worden op recreatieve sportclubs waar jongeren en ouderen en volwassenen hun sport kunnen beoefenen. Ik vind het daarbij cruciaal dat Beernemse sportclubs, die het soms moeilijk hebben om alle eindjes aan mekaar te knopen, zo veel mogelijk ondersteund worden. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is