In gesprek met Bart De Wever

Op 8 november 2010

Dinsdag 20 januari 2009 mocht ‘N-VA Beernem' een volle zaak verwelkomen voor de gespreksavond met Bart De Wever. De uiteenzetting werd zonder meer gesmaakt door de ruim 130 aanwezigen. Nochtans was het onderwerp geen eenvoudige materie. De N-VA-voorzitter gaf uitleg bij de mislukte staatshervorming en wierp een voorzichtige blik op de toekomst.

Bart De Wever wist het Beernemse publiek bijna drie uur te boeien met een helder, eenvoudig en rationeel discours. Zijn eigenzinnige, gevatte humor zorgde voor een luchtige noot. ‘Als je drie weken nachtenlang met Joëlle Milquet op een kasteel samen zit, sta je aan het einde open voor hele rare voorstellen,' illustreerde De Wever tegelijkertijd de frustrerende onderhandelingen.

De Wever ging de confrontatie met het publiek niet uit de weg en reageerde overtuigend op de snedige vragen van uit de zaal.

‘N-VA Beernem' blikt tevreden terug op een geslaagde eerste activiteit. ‘Eens te meer blijkt dat het Nieuw-Vlaamse verhaal geen Tijl Uilenspiegel-romantiek of klaagzang van culturele verdrukking is, maar een rationeel verhaal over efficiënte, bestuur en welvaart,' stelt afdelingsvoorzitter Gijs Degrande. ‘De ruime opkomst en talrijke positieve reacties achteraf geven vertrouwen voor de toekomst.'

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is