Hooiestraat krijgt nieuw wegdek

Op 27 juli 2015, over deze onderwerpen: Openbare werken

De Hooiestraat is dringend aan vernieuwing toe en krijgt een volledig nieuw. “Het wegdek van de straat is al jaren in zeer slechte staat. Door de werken aan het derde en vierde spoor is de toplaag de laatste maanden nog sneller achteruit gegaan. De huidige asfalt brokkelt af en vertoont scheuren en putten. Dat zorgt voor onveilige situaties. Een nieuwe toplaag is noodzakelijk,” aldus schepen van openbare werken Gijs Degrande (N-VA).

“Daarom hebben we beslist het wegdek in de Hooiestraat vanaf de Waterstraat tot aan het kruispunt met Gevaerts-Zuid te vernieuwen. Voor deze werken  trekken we 54.000 euro uit waarvan Infrabel 15.000euro bijdraagt voor de schade tijdens de werken aan het spoor.” De uitvoering is voorzien in het najaar van 2015.

In 2014 deelde N-VA Beernem in het kader van haar jaarlijkse Valentijnsactie nog pralines uit aan alle gezinnen die geconfronteerd werden met de hinder door werkzaamheden aan het derde en vierde spoor. “De praline was slechts een symbolisch hart onder de riem. Met het nieuwe wegdek hopen we de situatie effectief te verbeteren. Ook de Gevaerts-Zuid hebben we onder handen genomen. Daar werden greppels aangelegd om de waterafvoer te verbeteren.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is