Elektrisch fietsen op de Markt van Oedelem!

Op 23 mei 2013

Op de gemeenteraad van dinsdag 21 mei 2013  stelde raadslid Verheyde Dirk de vraag wanneer er een oplaadpunt voor elektrische fietsen komt op de vernieuwde Oedelemse Markt.

Dirk Verheyde (N-VA): “Meer en meer, vooral oudere mensen rijden voor hun dagelijkse verplaatsingen met een elektrische fiets. Ook  voor toeristische uitstapjes gebruiken zij hun tweewieler. Heel dikwijls wordt hun route  bepaald op basis van een geschikte plaats waar ze hun fiets kunnen opladen.  Het is ideaal als er dan een oplaadplaats vlak bij een toeristische attraktie of een plaatselijk terrasje beschikbaar is”.

Daarom vroeg Dirk Verheyde  wanneer  de vroeger al beloofde herlaadpaal op de Markt van Oedelem er eindelijk komt.  Dirk Verheyde: “ Eventueel kan dit oplaadpunt voorzien worden van groene energie in de vorm van bijvoorbeeld een zonnepaneel.  Het plaatsen van een oplaadpunt gebeurt trouwens best niet in de overdekte fietsenstalling want voor oudere mensen is het niet evident om de helling op of af te geraken”..

 

Barbara Vandenbrande (N-VA), Schepen van Toerisme antwoordde dat er zeker al is nagedacht is over mogelijke plaatsen van een herlaadpaal. “. Een oplaadpunt is een grote troef is voor de plaatselijke horeca en voor de toeristische dienst die zich bevindt in het vroegere ‘schepenhuys’ van Oedelem.  Er zijn op de Markt twee plaatsen die geschikt zijn maar het is al zeker dat de herlaadpalen niet in de fietsenstalling worden geplaatst.  Of de palen met groene energie voorzien kunnen worden,moet  nog onderzocht worden”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is