De verandering is ingezet

Op 17 oktober 2012

 Maandagavond bereikte de N-VA een akkoord met CD&V om samen een coalitie te vormen voor de komende zes jaar. De N-VA wil haar programma van verandering in concreet beleid omzetten en neemt zonder aarzelen haar verantwoordelijkheid op. Hoe of met wie was van ondergeschikt belang. De N-VA gaat voor de inhoud en de realisatie van het programma én niet voor de postjes. De beslissing voor deze coalitie heeft de partij zorgvuldig overwogen, onderbouwd en werd door het bestuur unaniem bekrachtigd.

 Zondag is de verandering ingezet met het doorbreken van de jarenlange absolute meerderheid. Het politiek debat in de gemeente krijgt zo een fikse scheut zuurstof. Een eerste doelstelling van de N-VA is alvast met succes gerealiseerd. De N-VA maakt straks deel uit van de meerderheid en neemt er een stevige positie in. Voor het eerst moet een andere partij in het gemeentehuis worden geduld. 

 De komende zes jaar staat de N-VA zeer stevig mee aan het roer. De N-VA gaat voluit voor de uitvoering van haar project en de partij doet dat met een sterk mandaat van de kiezer. De samenwerking tussen de N-VA en CD&V is geenszins een terugkeer naar het kartel maar een volwassen coalitie met een sterke zwart-gele motor om het N-VA-project van verandering in beleid om te zetten. Een stabiele samenwerking tussen evenwaardige partners die gaan voor een nieuwe dynamiek in het Beernems beleid.

 Op basis van vergelijking van programma’s bleken de inhoudelijke verschillen met Bron niet gering. Een samenwerking tussen twee sterke partners biedt de beste kansen om ons inhoudelijk project te realiseren.  De N-VA gaat voluit voor verandering. Daar kan de Beernemse kiezer op rekenen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is