Binnenkort 30-50-70 in Beernem

Op 27 juli 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Op voorstel van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts wordt de standaard maximumsnelheid op alle wegen buiten de bebouwde kom in Vlaanderen op 70 km/h gebracht. Gemeenteraadslid Wouter De Corte drong in de gemeenteraad verschillende keren aan op een aanpassing van het snelheidsregime in Beernem en is tevreden.

“Vorig jaar  werd 70 km/h al de norm op alle gewestwegen. Binnenkort geldt dezelfde snelheidsbeperking in heel Vlaanderen op alle wegen buiten de bebouwde kom. Voor Beernem wordt de situatie dan een stuk eenvormiger,” aldus Wouter De Corte (N-VA) “ In het Witboek voor een Veilig Verkeer in Beernem pleitte de N-VA al in 2012 voor een eenvoudige en duidelijke snelheidsregeling: 30 km/h in de kernen, 50 km/h in de rest van de bebouwde kom en 70 km/h daarbuiten. De invoering van de maximumsnelheid van 70km/h verhoogt zowel de verkeersveiligheid op de gewestwegen verhogen als vermindert het woud aan verkeersborden. De maatregel is de laatste stap in de realisatie van het Witboek.” 

De nieuwe regeling treedt wel niet onmiddellijk in werking. De Vlaamse overheid en de gemeente krijgen als wegbeheerder voldoende tijd krijgen om de oude borden weg te halen en een beperkt aantal nieuwe borden te plaatsen. “Ook Beernem verdwijnen alle 70km/h borden op de gewestwegen. De weggebruiker zal alvast voldoende worden geïnformeerd over de aanpassingen, zodat niet onmiddellijk boetes moeten worden uitgedeeld. Dat kan tenslotte niet de bedoeling zijn.”

Wouter De Corte : “De herhaalde vragen om dit eenvormige beeld hebben duidelijk vruchten afgeworpen. Deze 70  km/h regel zal ongetwijfeld de verkeersveiligheid, maar ook de leefbaarheid verbeteren. Ik kijk alvast uit naar de eerste resultaten.”

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is