Beernem zomert!

Op 10 juni 2014

Schepen Gijs Degrande presenteert ambitieus cultureel zomerprogramma

 

In juli en augustus start de gemeente Beernem voor het eerst met een culturele zomerprogrammatie.   Schepen van Cultuur Gijs Degrande’(N-VA)  is terecht trots want met  het nieuwe aanbod wordt  de culturele lijn ook tijdens de zomermaanden doorgetrokken.  Degrande: “ We presenteren  een mix van concerten, openluchtfilm en een heuse cultuurmarkt.  Ook het jonge volkje komt aan haar trekken. 

Onze Beernemse culturele zomer trappen we af met de tweedaagse rond Vlaanderen Feest,” licht Gijs Degrande toe. “Zo starten we op vrijdag 11 juli met een gastlezing en een concert van Hannelore Bedert.  Op zaterdag 12 juli is jong en oud welkom op het evenementenplein aan het OC De Kleine Beer voor het  het jaarlijkse evenement Kaboem met de talrijke attracties en activiteiten”

Nieuw is de organisatie van een openluchtfilm in domein Kleuterweelde.  Gijs Degrande: “ Op vrijdagavond 1 augustus worden de filmliefhebbers op hun wenken bediend met een  openluchtvoorstelling in een unieke kader.  De filmvoorstelling is een samenwerking van de Beernemse cultuurdienst, de bibliotheek en Mooov. “

Ook nieuw is is het muziekfestival dat op zaterdagavond 23 augustus op de Markt van Oedelem plaatsvindt”, aldus Schepen Degrande.  “ Met Sir Yes Sir en Bed Rug strikten we twee Vlaamse kwaliteitsbands die al verschillende  festivalpodia  met succes veroverden. OC De Kleine Beer zet  hiermee de eerste muzikale stapjes buitenshuis. De Beernemse culturele zomer sluiten we af met een cultuurmarkt in samenwerking met de Culturele Raad waarop alle verenigingen zijn uitgenodigd. Alvast 25 verenigingen tekenen present. Doorlopend is er tijdens de zomermaanden tenslotte nog een tentoonstelling over design in Beernem in de Expositieruimte van het Schepenhuys. Peter Van Ooteghem en Tim Baute stellen er hun werk voor. Kortom, we hebben de komende zomer een stevige portie cultuur in de aanbieding. ”

Zin in een triootje?

 Volgend cultureel jaar plant Beernem overigens een opmerkelijke actie naar jongeren toe. “We willen een extra inspanning doen om Beernemse jongeren van cultuur te laten proeven,” aldus Gijs Degrande, die ook schepen van Jeugd is.   “Daarom lanceren we de actie ‘Zin in een triootje?’.  Wie jonger is dan 26 jaar komt er met drie in voor de prijs van twee. Jongeren kunnen kiezen uit een speciale selectie in het aanbod van De Kleine Beer. Via de jeugddienst, het jeugdhuis en de jeugdraad gaan we hiervoor gerichte publiciteit maken in de hoop zoveel mogelijk Beernemse jongeren te bereiken.”

Tekst en uitleg bij de zomeractiviteiten en over de actie ‘Zin in een triootje?’ is te vinden in het Cultuur-programmaboekje dat eerstdaags in de Beernemse bussen valt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is