Barbara Vandenbrande geeft met oprichting GECOMO een nieuwe impuls aan Beernems erfgoedbeleid

Op 24 september 2014

De Beernemse Schepen van Erfgoed en Monumentenzorg  Barbara Vandenbrande richt  binnenkort een Gemeentelijke Cel voor Monumentenzorg op.  Vandenbrande (N-VA):   “ De oprichting van de GECOMO  is één  van de pijlers van een nieuw erfgoedbeleid inBeernem.  In de meerjarenplanning staat gestipuleerd dat er deze legislatuur een visie voor Beernem ontwikkeld wordt rond het omgaan met de inventaris onroerend erfgoed. De invoering  van de Gemeentelijke Cel voor Monumentenzorg  is hiervoor onontbeerlijk”.

 “ De GECEMO heeft een drieledige opdracht”, aldus Barbara Vandenbrande. "Ten eerste geeft het advies op alle aanvragen tot het bekomen van de gemeentelijke restauratiepremie voor waardevol niet beschermd erfgoed.   Ten tweede adviseert GECOMO  bij  dossiers met betrekking tot bescherming van een monument, dorpsgezicht of landschap en bij dossiers betreffende beschermde monumenten, dorpsgezichten of landschappen.  Ten derde verleent de Gemeentelijke Cel voor Monumentenzorg advies over het onroerend erfgoedbeleid in het algemeen”.

 De GECEMO zal gevormd worden door de schepenen en ambtenaren van Erfgoed en Ruimtelijke Ordening en door een aantal externe deskundigen.  Schepen Barbara Vandenbrande hoopt uiterlijk eind oktober van start te gaan met de GECOMO.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is