Minister Muyters investeert 358 000 euro in nieuw Beernems zwembad!

Op 28 april 2017, over deze onderwerpen: Sport & vrije tijd

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters maakt ruim 358 000  euro vrij voor de bouw van een nieuw zwembad in Sportpark Drogenbrood.  In totaal investeert de Vlaamse Regering 10 miljoen euro in 25 nieuwbouw- of renovatieprojecten voor Vlaamse zwembaden. Gemeenteraadslid Lode Vanneste pleit al sinds 2014 voor de bouw van een nieuw zwembad ter vervanging van het sterk verouderde Bloemendale bad en reageert tevreden.

 

In 2015 trok minister Muyters al eens 10 miljoen euro uit voor zwembaden. De vraag naar kwalitatieve en moderne zwemfaciliteiten bleef echter hoog. De minister lanceerde daarom in juni vorig jaar een tweede oproep aan steden en gemeenten om subsidiedossiers in te dienen. Ook Beernem  diende een dossier in. Dat werd samen met 36 andere aanvragen onder de loep genomen door een beoordelingscommissie, bestaande uit vertegenwoordigers van onder andere Sport Vlaanderen, de Vlaamse Zwemfederatie, het Vlaams Energie Bedrijf, …

 

25 sterkte projecten

De commissie kende scores toe op basis van criteria zoals energie, duurzaamheid, intergemeentelijke samenwerking en toegankelijkheid en maakte een rangschikking van de ingediende aanvragen. De Vlaamse Regering selecteerde de 25 sterkste dossiers. Het dossier van Beernem kreeg een score van 67 op 100 en kan zo rekenen op een subsidie van ruim 358 000 euro.

 

Drogenbrood

Gemeenteraadslid Lode Vanneste is blij met deze financiële stimulans. “ Het huidige Bloemendalebad is sterk verouderd en toont verschillende gebreken.  Tussen de beslissing om een nieuwe zwembad te bouwen en de effectieve realisatie zitten al snel enkele jaren en daarom ijverde ik begin 2014 op de Beernemse gemeenteraad om een dossier voor te bereiden.   Na de oproep van minister Muyters vorig jaar heeft onze gemeente eindelijk een dossier opgesteld en met succes. De score die we van de beoordelingscommissie kregen, bevestigt dat. Ik dank dan ook uitdrukkelijk alle mensen die aan dit dossier hebben gewerkt. Dankzij deze subsidie kunnen we nu aan de slag. In de loop van de volgende legislatuur kunnen de Beernemnaars terecht in een nieuw zwembad in sportpark Drogenbrood”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is