Fiets- en wandelpad Drogenbrood krijgt verlichting

Op 17 maart 2017

Het fiets- en wandelpad van de Waterstraat naar het sportpark Drogenbrood krijgt de nodige openbare verlichting. De nieuw aan te leggen verlichting moet volgens schepen van nutsleidingen Gijs Degrande (N-VA) zorgen voor een veiliger gevoel en het wandel- en fietsverkeer naar het sportpark stimuleren: “Heel wat fietsers en voetgangers gebruiken vandaag al het pad dat een volwaardig alternatief is voor de drukke wegen naar het Beernemse sportpark. Door het gebrek aan verlichting mijden veel mensen echter nog deze verbinding. Daar brengen we nu verandering in.”

Sporters en fuivers

De verlichting moet volgens de schepen zorgen voor een veilig gevoel voor de bezoekers van het sportpark en straks ook van de nieuwe fuifzaal. Degrande: “Door het plaatsen van de verlichting zal het veiligheidsgevoel verhogen, vooral voor sporters die tijdens de wintermaanden in de late middag naar huis gaan maar ook voor de jongeren die straks onze gloednieuwe zaal komen bezoeken. En het is aangewezen dat zij met de fiets of te voet komen in plaats van met de auto.”

Spaarzaam en milieuvriendelijk

Het fiets- en wandelpad tussen de Waterstraat en Drogenbrood zal binnenkort dus verlicht zijn en daarbij is gekozen voor LED-verlichting. “Dat is energiezuinig en dus goed voor de portemonnee. LED geeft ook geen opwaarts strooilicht en dus geen lichtvervuiling. Zo blijft de lichthinder ’s nachts beperkt.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is