Elodie Wildemeersch versterkt N-VA-afdeling in Beernem

Op 4 maart 2024, over deze onderwerpen: Activiteiten & partij, Jeugd, Sport & vrije tijd
Elodie Wildemeersch versterkt N-VA-afdeling in Beernem

Ook Elodie Wildemeersch uit Beernem zet de stap naar de lokale politiek. De 22-jarige studente Handelsingenieur aan de KU Leuven maakt sinds kort deel uit van het bestuur van N-VA Beernem. De gewezen leidster bij de Chiro van Sint-Joris neemt straks voor de N-VA ook deel aan de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024. “Als jonge twintiger wil ik de stem van de jeugd vertolken en zet ik me graag in voor het thema sport. Tegelijk wil ik voor nieuwe ideeën en een frisse kijk zorgen in de Beernemse politiek”, stelt Elodie Wildemeersch.

Elodie Wildemeersch werkt momenteel haar thesis af aan de KU Leuven. Heel wat mensen kennen de gewezen Chiroleidster ook als vrijwilligster bij VZW Ten Distel  of als sportster in de fitness in Beernem. Elodie komt uit een familie van ondernemers waar en passie en ambitie met de paplepel worden meegegeven.

Elodie, waarom kies je voor de N-VA?

Ik ben een bezige bij en steek graag  de handen uit de mouwen. Omdat ik wil bijdragen aan de welvaart in Beernem en Vlaanderen,  zet ik  de stap naar de politiek. De keuze voor de N-VA is daarbij logisch. Hun gedeelde waarden en normen sluiten naadloos aan bij wat ik belangrijk vind.

Hoe kom je bij de lokale afdeling van N-VA Beernem terecht?

Een paar maanden geleden benaderden Gijs Degrande en Barbara Vandenbrande mij om de afdeling te versterken. Zelf had ik er nog niet aan gedacht om de politiek in te gaan. Ik ben zelf een gedreven persoon en daarom voelde dit aan als een natuurlijke volgende stap. Na overleg met familie en vrienden, groeide mijn overtuiging  om de uitdaging aan te gaan. Na mijn keuze werd ik meteen warm ontvangen door het enthousiaste en gemotiveerde team van N-VA Beernem. Dat bevestigt alleen maar mijn beslissing om de politieke sprong te wagen.

Hoe wil jij het verschil maken in de Beernemse politiek?

Als jonge twintiger  wil ik mij graag inzetten voor de jeugd en ben ik vastberaden om hun stem te vertolken. Daarnaast zet ik me graag in op  sport. Het thema is essentieel voor een gezonde en inclusieve gemeenschap.  Iedereen in onze gemeente moet kunnen genieten van kwaliteitsvolle sportmogelijkheden die betaalbaar zijn. Als laatstejaarsstudent Handelsingenieur wil ik tenslotte zorgen voor nieuwe ideeën en een frisse kijk in de Beernemse politiek.  

Welke uitdagingen zie jij de komende jaren voor Beernem?

Het is van groot belang dat de problemen in verouderde sporthal Den Akker  snel en adequaat worden aangepakt. De zaal heeft een belangrijke symbolische waarde voor de jeugdverenigingen van Beernem dankzij het jaarlijkse evenement “Spring in’t Veld”.  Ook heel wat verenigingen maken gebruik van Den Akker.

Daarnaast wordt het zaak om de komende jaren open en transparant te communiceren met de bevolking. Door het gevoerde beleid van de voorbije jaren zal er de komende legislatuur maar weinig financiële ademruimte zijn.  Door een eerlijke communicatie moeten we de betrokkenheid van onze burgers vergroten en hen aansporen om actief deel te nemen aan het beleid.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is